dijous, 25 d’abril del 2013

CREMANT DESITJOS


El dissabte va sortir a mitjanit del museu. Havia estat trencant-se el cap per poder enviar el projecte modificat, d'acord amb les observacions de Véronique. Va engegar el mòbil i va marcar el número de Jean. "D'aquí una hora a casa meva". Juliette, estic ocupat. Avui no puc.
Juliette va penjar sense acomiardar-se'n. Ferida com un gos perdut va baixar fins a Pigalle i va agafar un taxi. Quan el conductor li va demanar l'adreça, Juliette es va sorprendre a si mateixa donant la direcció d'un bar al costat del Museé d'Orsay.
Quan va entrar va anar directe a la barra i es va asseure al fons. Va demanar un martini blanc amb gel i va fer un glop. Hi havia un grup de joves prop de l'entrada, adolescents parisencs que volien viure la vida massa depressa. Bebien, reien i alguna mà es perdia en llocs probablement ja conquerits. Va continuar observant els clients que ocupaven taules i cadires. Se sentia sola. Al fons del bar hi havia un noi jove i esbelt. Tenia pinta d'executiu. Portava uns pantalons de pinça gris fosc, una camisa blanca i la corbata li feia joc amb els pantalons i els mocassins negres. L'americana penjava meticulosament al respatller de la cadira. Estava ocupat escrutant tots els papers que tenia amuntegats a sobre la taula. Estava despentinat i, tot i que estava assegut de cara a la porta, els seus no es van alçar.
Juliette se li acostà amb el martini a la mà.
- Deixa tot això i vine amb mi.
El noi es va espantar. Va aixecar el cap i va veure que Juliette s'havia instal.lat al seu davant.
- Perdoni?
No estava segur d'haver entès el que li acabava de dir.
- Deixa tot això i vine amb mi- va repetir Juliette.
No tenia cap argument per convènce'l, només li era urgent. La mirada insiciva insistent i determinada de Juliette era l'única arma que tenia.
Van arribar al pàrking de l'hotel que presideix Place de la République i durant el trajecte no havien creuat cap paraula.
- Em dic Antoine.


(Extret de la novel.la "Cremant Desitjos" , tots els drets reservats. Qualsevol còpia parcial o total sera entregada a la Llei, d'acord amb la protecció de dades)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada